Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
20 april 2024

Campus
& Cultuur

VU-hoofdgebouw krijgt rolstoelvriendelijke draaid.., sorry, ’tourniquets’

Voor wie zich ook afvroeg wat er allemaal gaande is bij de hoofdingang van het VU-hoofdgebouw: er komen daar nieuwe, rolstoelvriendelijke draaideuren aan de voorkant van de glazen pui. De oude deuren worden weggehaald, zodat straks die pui helemaal deel gaat uitmaken van de ontvangsthal. Het voorportaal verdwijnt dus, zeg maar.

Pulsdrukker

“De tourniquets zijn toegankelijk voor minder validen”, zegt Ivo van Wijk, ‘programmamanager’ van het hoofdgebouw, die ‘draaideuren’ steevast ’tourniquets’ blijft noemen. “De instapruimte is dermate groot dat er een rolstoel er in kan rijden. Tevens is de deur voorzien van een pulsdrukker om de deur langzamer te  laten draaien.”

En voor wie een hekel heeft aan draaideuren, zoals schrijver dezes, blijft het gebouw ook gewoon toegankelijk door middel van automatische schuifdeuren (die al eng genoeg zijn).

Deurknop

Een ouderwetse deur met een deurknop, waardoor je helemaal zelf de controle houdt over je binnenkomst, zit er helaas niet in. 

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.