Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
14 juni 2024

Campus
& Cultuur

VU en VUmc nu officieel uit elkaar

Na een huwelijk dat vijftig jaar heeft geduurd, zijn de VU en het VU medisch centrum sinds 1 januari officieel uit elkaar. “Maar we blijven nog samenwonen op de campus”, zei Jaap Winter gisteren in zijn nieuwjaarstoespraak.

Winter had het ’t VUmc nog zo op het hart gedrukt: “Als je de deur uitgaat, gooi je dan niet in de armen van de eerste de beste die langskomt.” Maar dat advies was in de wind geslagen. Het VUmc gaat fuseren met het het Amsterdams Medisch Centrum. Als dat tenminste wordt goedgekeurd door de Nederlandse Zorgautoriteit.

Amerikaanse pers

VUmc blijft samen met de VU werken aan de ontwikkeling van de campus. “We koesteren ook onze gezamenlijke historie en identiteit”, aldus Winter.

Tot zijn verrassing haalde het nieuws van de splitsing zelfs de Amerikaanse media. De Nashville Post berichtte over het uiteengaan, in begin 2016, van de VU en het VUmc. Alleen bleek dat te gaan om de Vanderbilt University (VU) en het VU Medical Center.

Wist u trouwens dat Lou Reed een VU-alumnus was?

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.