Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
26 mei 2024

Campus
& Cultuur

VU en UvA doen het samen met nieuwe researchmaster

Business in Society is een nieuwe, tweejarige joint researchmaster die VU en UvA vanaf volgend collegejaar gezamenlijk gaan aanbieden.

De Engelstalige master richt zich op de complexe relaties tussen het bedrijfsleven en de maatschappij op onder andere het gebied van ethiek en heeft als doel toponderzoekers op te leiden.

Meer maatwerk

De opleiding is selectief: niet meer dan 25 studenten worden toegelaten en ze moeten aan hoge eisen voldoen, zoals een score van 85 procent in een GRE- of GMAT-test.

“We kiezen voor kleinschaligheid om de studenten meer maatwerk te kunnen bieden”, aldus Maura Soekijad, programmadirecteur van de nieuwe master. “Ook hebben we voor afgestudeerden een beperkt aantal promotieplaatsen aan de VU en de UvA. Maar er zijn ook bedrijven zoals Shell en McKinsey die mensen zoeken met goede onderzoeksvaardigheden.”

Goede mix

Het is de tweede opleiding die de VU in samenwerking met de UvA biedt, na de masteropleiding Entrepreneurship, die dit jaar startte. De researchmaster is een mogelijk vervolgtraject voor alumni van de Amsterdam University College, ook een gezamenlijke opleiding van VU en UvA, maar voor bachelorstudenten.

“We hopen op een goede mix van buitenlandse en Nederlandse studenten”, aldus Soekijad.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.