Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
18 mei 2024

Campus
& Cultuur

VU-campus krijgt bioscoop

Filmtheater Rialto komt naar de VU-campus. Vier collegezalen in het nieuw te bouwen NU.VU-gebouw zullen tevens geschikt zijn als filmzaal, met professionele bioscoopschermen. Rialto zal in die zalen zo’n zesduizend filmvoorstellingen per jaar verzorgen.

Volgende week maandag wordt tijdens een speciale lunchbijeenkomst uit de doeken gedaan wat precies de plannen zijn. Het gaat in elk geval om een samenwerking tussen Rialto en Cultuurcentrum Griffioen, dat ook naar de VU-campus zal verhuizen.

Theater en muziekvoorstellingen

Het zal nog wel even duren voor het zover is, namelijk 2017. Twee zalen in het NU.VU-gebouw zullen ook geschikt gemaakt worden voor theater en muziekvoorstellingen.

De komst van het filmtheater sluit aan bij de wensen van studenten ten aanzien van het voorzieningenaanbod op de VU-campus. Ook past het in de integrale ontwikkeling van de Zuidas tot een gemengd stedelijk gebied met meer woningen en voorzieningen.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.