Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
16 mei 2024

Campus
& Cultuur

VU betaalt boete langstudeerders

De VU, Tilburg University, de TU Delft en de Universiteit van Tilburg betalen de boete van studenten die een pre-master volgden en nu buiten hun schuld als langstudeerder te boek staan.

Deze vier universiteiten maakten afgelopen jaren een administratieve fout, waardoor masterstudenten die minder dan een jaar uitlopen toch een langstudeerboete moeten betalen. Ze schreven studenten die een pre-master deden niet volgens de regels in als bachelorstudent, maar als masterstudent.

Om die fout recht te zetten, hebben ze besloten de langstudeerboete van deze groep één jaar te betalen. Uit de aanvraag die studenten doen, moet wel blijken dat ze hun best gedaan hebben op tijd af te studeren.

Staatssecretaris Zijlstra riep de universiteiten begin dit jaar in het VARA-programma ‘De Ombudsman’ op om iets te regelen voor studenten die de dupe dreigde te worden van hun pre-masterinschrijving. De bewindsman liet weten dat hij niets voor deze groep kon betekenen. De schuld lag volgens hem bij de instellingen, dus moesten zij het oplossen.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.