Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
24 juni 2024

Campus
& Cultuur

VU-alumnus Özcan Akyol schrijft tweede roman

Turis, het tweede boek van oud-VU-student Özcan Akyol (1984), gaat over een gezinsstrijd in een arbeiderswijk van Deventer. De jongste zoon besluit zijn moeder te hulp te schieten door in Turkije op zoek te gaan naar de gangen van zijn vader (Turis) in het verleden. Het is bijzonder dat hij de onderklasse in Nederland een stem geeft.

Knallende entree

Vier jaar geleden stopte hij met zijn studie Nederlands aan de VU omdat hij het te druk kreeg als literaire sensatie van Nederland. Met zijn debuutroman Eus maakte hij een knallende entree in de Nederlandse letteren. Lees het interview met hem in Advalvas van 14 november 2012.

Özcan Akyol, Turis, Uitgeverij Prometheus, 317 pagina’s, € 19,95.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.