Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
15 juni 2024

Campus
& Cultuur

Vrijheidsmaaltijd

Op 5 mei worden er in heel Amsterdam vrijheidsmaaltijden gehouden. Ook op de VU. Voor het audiotorium kwamen dinsdag ongeveer veertig docenten en studenten samen om via een diner de vrijheid te vieren.

Er werd niet alleen gezellig met elkaar gegeten, maar ook waren er twee sprekers. Jaap Winter uit het College van Bestuur en filosoof Haroon Sheikh bespraken hoe ondanks internationalisering de tradities van elkaar te respecteren en te behouden.

De vrijheidsmaaltijd is zelf ook een traditie, al is de Amsterdamse traditie wel vrij pril. Het initiatief werd opgestart in 2012 en inmiddels zijn er op zo’n tweehonderd locaties in Amsterdam vrijheidsmaaltijden.

 

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.