Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
12 juli 2024

Campus
& Cultuur

Vertrouwen met Felix Rottenberg

Vertrouwen, kent u die uitdrukking? De VU heeft er een hele debatreeks over georganiseerd.

Het vertrouwen in gevestigde instituten als de politiek, de wetenschap, de kerk en de medische zorg is de afgelopen jaren nogal afgekalfd, to say the least. Onder leiding van Felix Rottenberg wordt er tijdens de debatten onderzocht wat nodig is om vertrouwen te kunnen geven.

Integere wetenschap

De aftrap van de reeks wordt op 17 maart gegeven, met Ad Verbrugge (VU), Gerda van Dijk (Zijlstra Center, VU), Bas Haring (Universiteit Leiden), Jaap Seidell (VU) en Hilde Geurts (UvA en Jonge Akademie). Die gaan het hebben over integere wetenschap.

Daarna volgen debatten over de zorg (31 maart), innovaties in organisaties (28 april), de overheid (12 mei) en respect (19 mei, met onder andere Ibrahim Wijbenga).

Meer informatie

De debatten worden door de VU georganiseerd in samenwerking met studievereniging EOS, Publinc. en de Stichting Beroepseer.

Meer informatie over de debatten vindt u hier.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.