Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
18 juni 2024

Campus
& Cultuur

Vertrekt Karen Maex als bètadecaan?

Karen Maex zou de nieuwe rector magnificus van de UvA worden. Dat schrijft NRC in het bericht over een nieuwe bestuurscrisis aan de UvA, waar financieel bestuurder Hans Amman onverwacht is opgestapt.

Maex is sinds oktober 2013 decaan van de bètafaculteiten van VU en UvA, met als aanvankelijk doel beide faculteiten te fuseren. Dat plan werd echter gedwarsboomd door de medezeggenschap van de UvA.

Het gerucht dat Maex nu UvA-rector wordt, is volgens NRC bevestigd door ingewijden. Karen Maex noch vicedecaan Hubertus Irth waren vanochtend bereikbaar voor commentaar.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.