Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
21 mei 2024

Campus
& Cultuur

UPDATE: Docent schrijft blog over coronabesmetting

Update 11 maart, 16 uur: Rob van den Hoven van Genderen (docent robot- en internetrecht aan de VU)  schrijft over zijn coronabesmetting.

“Het nieuwe leprozenvirus”, zo noemt Rob van den Hoven van Genderen zijn coronabesmetting. In deze blog vertelt hij dat hij vorige week op congres was in Salzburg en drie dagen later griepachtige verschijnselen kreeg. ‘Je wordt geïsoleerd en collega’s, vrienden en familie zien je eerder als een vijandig element dat zij uit de buurt moeten houden dan als tragisch slachtoffer van een nieuw virus’, schrijft Van den Hoven van Genderen.

Van den Hoven van Genderen is medewerker van de faculteit Rechten. Hij is woensdag 4 maart op de VU geweest en heeft toen contact gehad met drie collega’s. Deze mensen werken voorlopig thuis.

Met de gezondheid van Van den Hoven van Genderen gaat het goed: ‘Wat mijzelf betreft. Ik verwacht dat het RIVM gedwongen wordt mijn stippel binnen een paar dagen te amoveren en te veranderen in een icoon voor de aanwezigheid van een corona-resistente persoon…’, schrijft hij. 

Update 11 maart: Een medewerker van de faculteit Rechten blijkt besmet met het coronavirus.

Op 4 maart is deze medewerker op de VU geweest en heeft toen contact gehad met enkele collega’s. Deze collega’s zitten uit voorzorg thuis. De medewerker heeft geen college gegeven.

 

Update 10 maart: De medewerker van de PThU blijkt toch niet besmet. Dat is gebleken uit een test.

Hoe het komt dat er eerder wel een besmetting gemeld is, daarover doet de theologische universiteit geen uitspraken. “Je kunt beter voorzichtig zijn dan risico’s nemen”, zegt PThU-woordvoerder Esther van Beem. “We hebben alle richtlijnen gevolgd.”

Eerste coronabesmetting op de VU-campus

Een medewerker van de Protestantse Theologische Universiteit is besmet met het coronavirus, schrijft Het Parool. De PThU is gehuisvest in het hoofdgebouw van de Vrije Universiteit, op de eerste verdieping van de B-vleugel.

“De medewerker is dinsdag op de campus geweest”, zegt Esther van Beem, woordvoerder van de PThU. “Ze is naar haar kantoor gegaan en heeft daar gewerkt met twee collega’s.” De vrouw, die besmet raakte in Italië, zit momenteel thuis in quarantaine en haar kamergenoten werken uit voorzorg ook thuis.

Gewoon colleges

Omdat ze geen contact heeft gehad met studenten gaan de colleges op de PThU en de VU gewoon door. Van Beem: “Er is sinds gistermiddag voortdurend afstemming met de VU over hoe we het aanpakken. We hebben de maatregelen genomen die passend zijn voor deze situatie.”

‘De betreffende medewerker is alleen dinsdag 3 maart jl. op de VU campus en bij de PthU geweest’, mailt ook de woordvoerder van de VU, Niels Stet. ‘De GGD en het RIVM hebben niet om aanvullende maatregelen gevraagd.’

De vrouw maakt het goed.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.