Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
26 februari 2024

Campus
& Cultuur

‘Universitaire Studentenraad schaadt zichzelf en andere raden’

De leden van de universitaire studentenraad gedragen zich nu al als gevestigde Haagse politici, vindt Rutger Westerhof, masterstudent journalistiek. In een opiniestuk schrijft hij dat de studentenraad met haar gebrek aan transparantie het slechte voorbeeld geeft.

Twee weken geleden stapten drie bestuursleden van de usr opeens op. Een verklaring werd ondanks herhaaldelijk aandringen niet gegeven. En dat terwijl er op de Facebook-pagina van de raad staat: ‘Openheid, zichtbaarheid en bereikbaarheid zijn onze communicatieve kernwaarden, waarden die wij het komende jaar willen naleven.’

‘Wat de jongens en meiden blijkbaar niet verwachtten, is dat ze deze kernwaarden zes maanden later op zichzelf moesten toepassen’, aldus Westerhof.

Hij vindt dat de usr niet alleen zichzelf, maar ook andere medezeggenschapsraden aan de VU veel schade berokkent.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.