Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
24 mei 2024

Campus
& Cultuur

Uilenstede schreeuwt

De Amsterdamse politie is woensdagavond uitgerukt naar de studentenflats van Uilenstede. Er was een enorm geschreeuw gehoord, maar het bleken studenten te zijn die een nieuwe manier hebben gevonden om van hun tentamenstress af te komen.

Vorige week is er in Amsterdam ook al bij andere studentenflats geschreeuwd, meldt het Parool. Maar dit keer was het geschreeuw zo hard dat de politie werd gealarmeerd. Het zou om een Zweedse hype gaan die in Nederland is geïntroduceerd door de Amsterdamse student Tom Brok.

Een woordvoerder van de politie spreekt tegen dat er ook een helikopter zou zijn uitgerukt: ‘De helikopter vloog wel, maar niet voor schreeuwende studenten’, stelt een woordvoerder op stadszender AT5.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.