Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
15 mei 2024

Campus
& Cultuur

Tofik Dibi bij alternatieve opening academisch jaar

Komende maandag, 3 september, is om drie uur de opening van het academisch jaar. De Verontruste VU’ers, een protestbeweging die zich verzet tegen de voorgenomen bezuinigingen aan de VU, organiseert op dezelfde dag een alternatieve opening.

Die alternatieve opening vindt plaats in het Auditorium van het VU-hoofdgebouw en sprekers zijn onder andere GroenLinks-Kamerlid Tofik Dibi, SP-Kamerlid Jasper van Dijk en Boris van der Ham van D66.

De Verontruste VU’ers vinden dat het college van bestuur met de botte bijl te werk gaat bij de reorganisatie. Het college wil flink snoeien in de ondersteunende diensten en dat zal volgens de Verontruste VU’ers ten koste gaan van de kwaliteit van het onderzoek en het onderwijs aan de VU.

Ook bestrijden de Verontruste VU’ers de noodzaak van bezuinigingen in deze omvang.

De alternatieve opening is van half twee tot half drie.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.