Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
23 mei 2024

Campus
& Cultuur

Internationale studenten Public en International Health zwaaien met hun masterdiploma

Toch nog een feestelijke afstudeerceremonie voor groep internationale studenten

Voor een groep van 62 internationale studenten uit 29 verschillende landen was er na een halfjaar online studeren aan de VU toch nog een fysieke en zeer feestelijke afstudeerceremonie. 

Nu de lockdown plaatsmaakt voor de anderhalvemetersamenleving wordt er weer gepromoveerd in de aula en zijn er ook weer fysieke afstudeerceremonies.

Een bijzonder feestelijke en kleurrijke ceremonie vond vorige week vrijdag plaats in in de Maximazaal van het Koninklijk Instituut voor de Tropen, waar 62 studenten uit 29 verschillende landen hun masterdiploma Public Health of International Health in ontvangst namen.

Net als iedereen hebben ook deze studenten het laatste halfjaar van hun studie online moeten afronden, wat het er niet makkelijker op maakte, maar waardoor de vrucht van hun harde werk des te zoeter smaakte en de ceremonie nóg feestelijker werd.

Wereld veranderen

Terwijl de studenten zich, de anderhalvemeterregel in acht nemend, hadden verzameld in de zaal, werden ze toegesproken door vertegenwoordigers van het KIT (die de opleidingen samen met de VU aanbiedt), het ministerie van Buitenlandse Zaken en de VU. Hoogleraar Innovation and Education in the Health and Life Sciences Marjolein Zweekhorst sprak via een livestream, anderen waren lijfelijk aanwezig.

Eén van de sprekers was de afgestudeerde Nigeriaan Itopa Jimoh die zei dat hij en zijn studiegenoten, gewapend met de kennis en vaardigheden die ze hebben opgedaan in Amsterdam, “the best city to study in”, weliswaar niet in staat waren de hele wereld te veranderen, maar wel bij te dragen aan de verbetering van de omstandigheden in hun eigen kleine hoekje van de wereld. “Wees het licht, wees het zout, wees een kracht van verandering”, aldus Jimoh.

 

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.