Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
18 mei 2024

Campus
& Cultuur

Studentenroeiverenigingen zoeken roeiers met een beperking

De Koninklijke Nederlandsche Roeibond en een aantal studentenroeiverenigingen, waaronder de Amsterdamse vereniging Skøll, zijn een campagne gestart om leden met een handicap te werven.

Uiteindelijke doel hiervan is om sterke deelnemers aan de volgende Paralympics in Tokio, in 2020, te leveren.

De verenigingen zoeken ‘enthousiaste HBO- en WO- studenten met een lichamelijke of visuele beperking, die in staat zijn om één riem vast te houden en met de benen kracht te zetten.’

Geen enkel probleem

Volgens bestuursvoorzitter Jordy Rovers van de Nederlandse Studenten Roei Federatie (NSRF), die zelf aan aantal vingers mist, melden weinig studenten met een handicap zich bij een vereniging omdat ze denken dat ze toch niet kunnen roeien. Volgens hem hoeft roeien met een beperking geen enkel probleem te zijn.

“Er werden wel vraagtekens gesteld, maar ik ben het ondanks dat gewoon gaan doen. Daar ben ik heel blij om, want ik heb daardoor een geweldige studententijd gehad. Dat gun ik anderen ook”, zegt hij in een persbericht.

Okeanos

Studentenroeivereniging Okeanos, die een sterke band met de VU heeft, doet vooralsnog niet mee aan de campagne. “Ik weet ook niet of we zoiets kunnen faciliteren”, zegt een woordvoerder desgevraagd.

Meer informatie over de campagne vindt u hier.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.