Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
19 april 2024

Campus
& Cultuur

Studentenraad wil VU-vacaturebank voor studenten

De universitaire studentenraad wil dat er een website komt met daarop alle baantjes, stages en vrijwilligerswerk die je op de VU kunt doen.

“Als je zoiets doet op de VU, draag je bij aan hoe de VU functioneert”, zegt usr-voorzitter Martijn Goosensen. “Je bent dan echt burger van deze academie. Dat vinden wij als studentenraad belangrijk om ons voor in te zetten.”

Het ideaal is een website waarop studenten kunnen invullen welke studie ze doen en welke interesses ze hebben, waar dan relevante vacatures op de VU uit komen rollen. Bijvoorbeeld een student-assistentschap bij een hoogleraar, een plek in het bestuur van een vereniging of een bijbaantje bij de VU-bibliotheek of cultuurcentrum Griffioen.

Ongebruikt

De mogelijkheid die VUnet biedt om vacatures voor bijbaantjes of stages op te plaatsen, is volgens Goosensen niet afdoende. “Dat is naar mijn idee deels ongebruikt en deels niet inzichtelijk. Toen ik ervoor op VUnet keek, stond er alleen een vacature op van de Green Office. Dat is een mooi voorbeeld, maar er is toch veel meer.”

Hoe de studentenraad aan al die vacatures gaat komen, is volgens Goosensen een “technisch verhaal”. “We hopen dat de VU zelf het initiatief neemt om deze website op te zetten en te promoten. Het meest ideale zou natuurlijk zijn als er een student-assistent wordt aangesteld om de website bij te houden.”

Plicht

De usr legt op donderdag 20 oktober de plannen voor aan het college van bestuur. “Ik ga ervan uit dat het college er positief tegenover staat”, aldus Goosensen. “Het kost misschien geld, maar het is toch ook de plicht van de universiteit om studenten zich te helpen ontwikkelen buiten hun opleiding om.”

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.