Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
15 juni 2024

Campus
& Cultuur

Studentenraad doet buddyproject voor vluchtelingen

De universitaire studentenraad gaat helpen met het opzetten van een buddyprogramma voor vluchtelingen.

“Daarbij worden studenten gekoppeld aan een vluchteling die in het overgangsprogramma van VASVU zit of al een bachelorstudie doet”, aldus Julliette Ronteltap van de USR. “Ze zijn vaak eenzaam en zitten met veel vragen, dus op deze manier willen we ze helpen zich meer op hun plaats te voelen aan de VU.”

Psychische problemen

De USR gaat buddy’s werven via de facultaire studentenraden en de studieverenigingen. “Vrijwilligers krijgen een trainingsdag waarop ze onder andere leren te bepalen wanneer een vluchteling met psychische problemen moet worden doorgestuurd naar een studentenpsycholoog.”

De buddy’s zijn er vooral voor praktische vragen. “Een uurtje in de week praat je met een vluchteling, vraag je hoe hij het vindt aan de VU, of het lukt met inschrijven voor cursussen en tentamens en dergelijke.”

Ontzettend belangrijk

De USR heeft al overleg over het project gehad met de facultaire raden en de studentenverenigingen. “De wil om mee te doen is groot. Iedereen vindt dit ontzettend belangrijk”, aldus Ronteltap.

Wil je je aanmelden als buddy? Dat kan via usr@vu.nl.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.