Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
24 juni 2024

Campus
& Cultuur

Twee studenten proberen in de rook de trap af te komen

Studentenhuis vol rook gezet op Uilenstede

Een studentenhuis op Uilenstede is gisteravond vol met rook gezet om een brand te simuleren. De zestig studenten in het huis moesten zo snel mogelijk buiten zien te komen terwijl ze amper een hand voor ogen zagen.

In de keuken van het studentenhuis maakte de brandweer ook nog vuur en een zogenaamde knetterkast zorgde voor extra geluids- en lichteffecten. Het was allemaal zo echt mogelijk.

Eén baby gered

Buiten op de stoep stond een container vol met dikke rook, waaruit je binnen anderhalve minuut twee kinderen en een moeder moest zien te redden. “We hadden uiteindelijk één baby en de rest hebben we niet gevonden”, zegt een student in de video (hieronder) die verhuurder Duwo maakte van de brandoefening.

De organisatie hoopt dat de studenten zich nu realiseren dat tassen, schoenen en andere spullen in de gang gevaarlijke obstakels zijn als je op de tast zo snel mogelijk moet zien weg te komen. 

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.