Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
19 april 2024

Campus
& Cultuur

Toen de kapsels nog getoupeerd en de biertjes betaalbaar waren: Bruin Café VU, 1988

Studentencafé weer stap dichterbij

Tijdens de eerste bijeenkomst werd er vanuit het Studentenforum de werkgroep Campuscafé opgericht. Nu, anderhalf jaar later, ligt het hele plan klaar. Het is alleen nog wachten op de locatie.

Een studentencafé op de campus klonk als een van de vele mooie ideeën die toch niet zouden lukken. Veel studenten dachten dat het te veel gedoe zou zijn om zo’n café te realiseren. Toch schreven ze zich in voor de werkgroep Campuscafé van het Studentenforum en nu ligt er een plan.

Ondersteuning toegezegd

In oktober vorig jaar presenteerde deze werkgroep haar eerste businessplan. “Dit is het bewijs dat plannen van studenten wel degelijk gerealiseerd kunnen worden, zolang er maar genoeg motivatie en wil bij de studenten is”, zegt Amina Khelifi van het Studentenforum. Tijdens het eerste Studentenforum heeft Jaap Winter, toenmalig bestuursvoorzitter, zijn steun uitgesproken voor dit initiatief. Hij heeft aangegeven dat het VU-bestuur volledig achter de initiatieven staat en deze zal ondersteunen waar nodig. “Van zo’n toezegging moeten we gebruikmaken”, zegt Koen Nelissen, voorzitter van de werkgroep PR van het Studentenforum.

De werkgroep Campuscafé heeft het plan voor een studentencafé nu uitgewerkt. Het is alleen nog wachten op een locatie. Hiervoor overleggen ze met de Facilitaire Campus Organisatie.

Heb jij ook ideeën over hoe de campus verbeterd zou kunnen worden en wil je hierover meepraten? Check dan de Facebook-pagina studentenforum. En kom woensdag 4 april om 13.30 uur langs bij het Studentenforum. Alle forumgroepen geven dan een update. Je kunt je aanmelden via tinyurl.com/studentenforum6

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.