Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
23 mei 2024

Campus
& Cultuur

Studenten vallen in de prijzen

Vijf VU-studenten wonnen vorige week een prijs van de Koninklijke Hollandsche Maatschappij der Wetenschappen (KHMW). Vier van hen kregen een bedrag van 500 euro omdat ze bij hun studierichting bij de exacte en technische vakken het hoogste cijfergemiddelde haalden. Harold Nieuwboer (wiskunde), Tim Henke (natuurkunde), Peter Atkinson (informatica) en Jeffrey Lambregts (scheikunde) waren de beste bètastudenten op de VU.

Bacteriën

Het meeste geld ging naar Manon Wigbers. Ze won een van de drie Shell Afstudeerprijzen voor natuurkunde voor haar scriptieonderzoek naar het groepsgedrag van bacteriën. De prijs, uitgereikt door dezelfde KHMW, leverde maar liefst 5000 euro op. Om die te winnen moet een scriptie een innovatief karakter hebben, een stevige theoretische onderbouwing en betekenis voor de maatschappij.

Volgend jaar worden er weer nieuwe prijzen voor de beste studenten uitgedeeld. Aanmelden kan hier.

 

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.