Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
22 juli 2024

Campus
& Cultuur

Studenten organiseren grote conferentie over diversiteit

VU-antropoloog en Advalvas-columnist Sinan Çankaya is de openingsspreker op een grote conferentie over diversiteit in het hoger onderwijs, die op 30 september wordt gehouden in Den Haag.

Hoe is het om als niet-witte student in een witte omgeving te functioneren? Hoe ga je als docent om met studenten met verschillende culturele achtergronden? Beseffen witte studenten en docenten hoe gepriviligeerd ze zijn ten opzichte van gekleurde studenten? Hoe eurocentrisch zijn de curriculi op universiteiten? Wat wordt er bedoeld met het dekoloniseren van het hoger onderwijs? Daarover gaat de conferentie, die in het Wijnhavengebouw in Den Haag (aan de Turfmarkt) wordt gehouden.

Gratis toegankelijk

De conferentie wordt georganiseerd door Students UN/DIVIDED, studenten van verschillende universiteiten die zich met diversiteit bezighouden. Onder andere Jorn Dormans, bij Advalvas-lezers bekend als mentor van vluchtelingstudent Sepide Ghaedi, die net zijn master sociale en culturele antropologie heeft afgerond, zit in de organisatie.

Op de conferentie, gratis toegankelijk voor studenten, worden studenten, onderwijsprofessionals en geïnteresseerden bij elkaar gebracht. Çankaya start met een lezing over microrevoluties, daarna zijn er  workshops, lezingen en dialogen over kolonisatie in het onderwijs, intersectionaliteit en privileges.

Aanmelding is verplicht, hier voor studenten en hier voor niet-studenten en niet-studenten betalen 25 euro voor een kaartje. Meer gedetailleerde informatie vindt u hier.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.