Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
17 april 2024

Campus
& Cultuur

Voorkant van de wereldklassieker 'Donald Duck als Brandweerman'

Studenten gered dankzij koolmonoxidemelders

Brandweerlieden kwamen met persluchtmaskers een Delfts studentenhuis binnenlopen na een melding van koolmonoxide. “Ik dacht: waarom hebben we überhaupt getwijfeld of we moesten bellen?”

De studenten hadden zelf koolmonoxidemelders gekocht omdat ze al een tijdje problemen hadden met de verwarming, schrijft het Delft universiteitsblad Delta. Klusjesmannen van de huisbaas hadden het probleem verholpen, maar de studenten vertrouwden het niet.

En terecht. De waarden gingen al snel weer omhoog. Toen ze de brandweer om advies belden, rukte die onmiddellijk uit samen met twee politiewagens en vijf ambulances. De brandweerlieden liepen met persluchtmaskers naar binnen. “Daar schrok ik wel van”, zegt een van de bewoners. Gelukkig viel het mee. De studenten hoefden niet naar het ziekenhuis.

De brandweer raadt iedereen aan om koolmonoxidemelders in huis te halen. Koolmonoxide kun je niet ruiken. Het veroorzaakt hoofdpijn, misselijkheid en griepverschijnselen, maar kan ook dodelijk zijn.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.