Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
16 mei 2024

Campus
& Cultuur

Sterren kijken op de VU zaterdag

De Sterrenkoepel van de VU is zaterdagavond open. Van 20:00 uur tot 21:00 uur kan iedereen die geïnteresseerd is door de telescoop naar de sterren kijken. Bij onbewolkt weer kun je onder meer de Orionnevel zien.

Nachtdieren

De Sterrenkoepel is open vanwege de Nacht van de Nacht, een initiatief van natuur- en milieufederaties om Nederland voor één nacht helemaal donker te laten zijn. Door alle straat-, kas- en andere verlichting is het ook ’s nachts in Nederland licht. Dat vinden de natuur- en milieufederaties verspilling van elektriciteit en dus onnodige verbranding van brandstoffen. En bovendien zouden nachtdieren er last van hebben.

Behalve de openstelling van de Sterrenkoepel doet de VU ook mee met de Nacht van de Nacht door alle gevelverlichting uit te doen.

Aanmelden voor het bezoek aan de Sterrenkoepel kan via Rooske Gaal: r.w.gaal@vu.nl. Meer informatie over de avond staat op de VU-website.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.