Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
19 mei 2024

Campus
& Cultuur

Spui je ideeën over verharding in Nederland

Vind je dat Nederland verhardt? Dat Nederlanders steeds meer tegenover elkaar staan, politici tegenover andere politici, politie tegenover burgers, thuisblijvers tegenover vluchtelingen?

Zet dan je mening en ideeën op papier en doe mee aan de VU-essaywedstrijd voor studenten over polarisering in Nederland. Je kunt 100 euro winnen en een plek op het podium tijdens het symposium ‘Uit de kramp van het eigen gelijk’ op vrijdagmiddag 25 november op de VU.

Op het symposium geven studenten, wetenschappers, politici en andere deskundigen voordrachten over de verharding in de Nederlandse samenleving en gaan met elkaar en de zaal in gesprek. Sprekers zijn onder andere Tweede Kamerlid Ahmed Marcouch, Amsterdamse wethouder Kasja Ollongren en politiechef Paul van Musscher.

Verharding doorbreken

“We willen onderzoeken hoe we empathie kunnen inzetten om de verharding te doorbreken”, licht organisator Meltem Halaceli toe. Ze organiseert het symposium in opdracht van de chief diversity officer van de VU, Karen van Oudenhoven-Van der Zee.

“De VU wil zich verbinden met diversiteit en empathie, om burgers dichter tot elkaar te laten komen. Op dit symposium doen we dat door voor drie thema’s een student, een wetenschapper en een professional uit het veld een voordracht te laten geven, waarna ze samen geïnterviewd worden en kort nog met het publiek in gesprek gaan. De student met het winnende essay is een daar een van.”

Tot uiterlijk 10 november kun je je essay insturen. In de jury zitten naast Van Oudenhoven ook de uitgever van VU University Press Jan Oegema en genomineerde voor VU-student van het jaar Sara Sahba.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.