Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
19 mei 2024

Campus
& Cultuur

Sociale wetenschappers VU solidair met actievoerders

In een open brief aan het college van bestuur verklaren ruim 140 medewerkers – inclusief diverse hoogleraren en afdelingshoofden – van de faculteit Sociale Wetenschappen aan de VU zich solidair met de protesten van collega’s en studenten aan de UvA en andere universiteiten. Zo wijzen zij op het ‘democratisch tekort’ binnen de universiteit: een bestuurssysteem en bestuurscultuur waarin beleid steeds meer top-down wordt uitgerold. ‘Dit democratisch tekort wordt in onze ogen vergroot door het nieuwe besturingsmodel dat het CvB wil invoeren en waardoor faculteiten eenhoofdig worden.’

Ook voelen zij dat het concept ‘smart at work’ hen wordt opgedrongen, keren zij zich tegen de stijging van het aantal tijdelijke en flexbanen, en vinden ze dat het huidige geldverdelingsmodel tot geestelijke armoede leidt.

De hele brief is hier te lezen (PDF).

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.