Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
25 mei 2024

Campus
& Cultuur

Smit wordt commissaris haven Amsterdam

De voorzitter van het College van Bestuur, René Smit, heeft een nieuwe nevenfunctie: lid van de Raad van Commissarissen van het nieuwe verzelfstandigde havenbedrijf van Amsterdam.

Smit begeeft zich op voor hem bekend terrein: tussen 1990 en 1996 was hij havenwethouder in Rotterdam. Hij is tevens commissaris bij logistiek dienstverlener Kloosterboer.

Uitgelekt

Op de VU-website staan ook alle andere nevenfuncties van Smit vermeld: lid van het bestuur van de Stichting instandhouding Nieuwspoort, voorzitter van de Raad van Toezicht van het Rotterdams Philharmonisch Orkest, lid van de Raad van Toezicht van de Stichting NSOB en de Stichting Wetenschappelijk Onderzoek Openbaar Bestuur (WOOB), lid van de Landelijke commissie Valorisatie (ingesteld door OCW) en Voorzitter van de evaluatiecommissie van de Wetenschappelijke Raad voor het Regeringsbeleid (WRR).

Het nieuws van Smits benoeming zou door de gemeente Amsterdam pas op 21 maart bekend worden gemaakt, maar is uitgelekt, meldt het Nieuwsblad Transport.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.