Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
18 mei 2024

Campus
& Cultuur

De jury en de winnaars, met van links naar rechts Richard Korver, Peter van der Velden, Jeltsje Cusveller, Jan van Dijk, Margo Jansen en Ineke Sybesma

Scriptie slachtoffers mensenhandel krijgt Jan van Dijk Award

Rechtenstudent Jeltsje Cusveller heeft de Jan van Dijk Award gekregen voor haar scriptie ‘Compensatie voor de slachtoffers van mensenhandel’. Volgens de jury viel haar werk op vanwege de bijdrage die zij levert aan de discussie op het gebied van victimologie en door de creativiteit, wetenschappelijke degelijkheid en potentie voor vervolgonderzoek.

De Award werd gisteren in Den Haag uitgereikt. Margo Jansen van de Tilburg University kreeg de aanmoedigingsprijs voor haar scriptie over disclosure van seksueel geweld tegen kinderen.

De Jan van Dijk Award is een initiatief van Fonds Slachtofferhulp en het Ministerie van Veiligheid en Justitie en beloont jaarlijks de beste masterscriptie op het gebied van victimologie, de rechten en/of hulpverlening aan slachtoffers.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.