Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
18 mei 2024

Campus
& Cultuur

Schoonmakers krijgen bonus, staan in het rood

De VU-schoonmakers hebben het afgelopen jaar bij de kwaliteitscontroles geen enkele onvoldoende gehaald en daarom hebben ze een bonus gekregen.

Die bonus was contractueel bepaald: de VU heeft in de contracten met de schoonmaakbedrijven Robbers en Gom een bonus/malus systeem opgenomen. Als alle kwaliteitscontroles alleen maar voldoendes zouden opleveren, zou er een bedrag van 9375 euro worden uitgekeerd.

Naar rato verdeeld

Dat is nu gebeurd en de bonus is naar rato onder de schoonmakers verdeeld.

Robbers is intussen opgegaan in Gom en alle medewerkers hebben nieuwe werkkleding gekregen. In plaats van in het blauw, maken ze de VU-campus nu in het rood schoon.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.