Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
18 mei 2024

Campus
& Cultuur

Rolstoelracen op de VU

Geen gekraak van hersenen op de VU op zaterdag 16 april, maar de geur van zweet en sportschoenen. Tijdens het lustrumevenement Kennis in beweging zijn de universiteit en het VU medisch centrum omgetoverd tot beweegcentrum.

Je mag rolstoelracen, balanceren, springen, kauwgom kauwen en, vooruit, toch ook gewoon luisteren. Docenten en artsen van de VU en VUmc geven lezingen over bewegen, topsport en revalideren.

Virtuele vliegen

De lezingen worden afgewisseld met workshops, met titels als ‘Help! Ik wil meer bewegen, maar…’, ‘Hoe actief is jouw brein’ en ‘Virtueel vliegen vangen’. Voor kinderen is er een apart programma in de VUmc Kinderstad.

Met dit lustrumevenement viert de VU dat ze dit jaar 135 jaar bestaat.

 

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.