Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
17 mei 2024

Campus
& Cultuur

Rector Vinod Subramaniam gaat de VU verlaten

Rector Vinod Subramaniam gaat de VU verlaten. Op 1 september begint hij als voorzitter van het college van bestuur van de Universiteit van Twente, waar hij zijn Nederlandse wetenschappelijke carrière is begonnen.

Subramaniam zegt het als een voorrecht te hebben gezien de de VU-gemeenschap te dienen en trots te zijn op wat er samen is bereikt. “Er is nooit een perfect moment om verder te gaan, maar deze nieuwe functie is een unieke kans voor mij.”

Subramaniam was zes jaar lang rector magnificus aan de VU. Die functie vervulde hij in een geheel eigen stijl, benaderbaar en enthousiasmerend. Zonder meer elitair, maar met een zekere volksheid. Hij citeert net zo makkelijk John Donne als dat hij een (milde) Engelse vulgariteit over zijn lippen laat rollen. “No man is a bloody island.” Niet bang om impopulaire maatregelen te nemen, maar steeds geïnteresseerd in andermans standpunten. Een menselijke bestuurder, geen bureaucraat. Begeeft zich graag onder de studenten. Een harde werker maar ook een levensgenieter en een lekkerbek.

“We gaan hem vreselijk missen, maar gelukkig staan we er sterk voor, mede door zijn inzet”, zegt bestuursvoorzitter Mirjam van Praag. “Bovendien zullen we intensief contact houden, mede doordat VU en UT nauw samenwerken. We wensen hem heel veel geluk.”

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.