Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
25 mei 2024

Campus
& Cultuur

Rector Bouter: ‘reorganisatieplan mislukt door tijdsdruk’

Dat het reorganisatieplan van de VU-bibliotheek is mislukt, heeft volgens rector magnificus Lex Bouter te maken met de tijdsdruk, zo schrijft hij in een reactie op de reconstructie van Advalvas van de manier waarop het plan tot stand is gekomen.

‘Het CvB wordt die tijdsdruk verweten, maar daar wil ik bij opmerken dat we vorig jaar al veel vertraging hebben opgelopen door de noodzakelijke en constructieve, maar langdurige overleggen met onder andere de medezeggenschap’, aldus Bouter.

Overigens lag diezelfde druk op de kwartiermakers die de plannen moesten maken voor de UC-IT en de AMD, die wel zijn goedgekeurd. Maar de bibliotheek is een ‘complexe organisatie’, zegt Bouter.

Boze VU-medewerkers

De rector gaat uitgebreid in op het artikel, en ook op de reacties daaronder van boze VU-medewerkers.

‘Deze reorganisatie is noodzakelijk’, schrijft Bouter. ‘Niet omdat het CvB dat wil, niet omdat we de meest efficiënte universiteit van Nederland willen zijn, maar omdat we echt minder kosten in de bedrijfsvoering moeten maken om te kunnen blijven investeren in ons onderwijs en onderzoek.’

Negatieve aandacht

Bouter betreurt de ‘negatieve aandacht’ die het mislukken van het plan en de rol van kwartiermaker José Frijns kreeg ‘in enkele media’.

Lees Bouters complete reactie hier.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.