Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
25 mei 2024

Campus
& Cultuur

Racisme en kolonialisme in Je Maintiendrai

Brett Russel is sportinstructeur bij het Sportcentrum VU, maar dat is om de huur te betalen. In zijn vrije tijd maakt hij magnifieke foto’s, zie daarvoor zijn website.

Eén van zijn fotoprojecten is Je Maintiendrai, waarin hij vragen stelt over de identiteit van Nederland. De foto’s in deze serie zijn verwijzingen naar 17e-eeuwse schilderijen en behandelen thema’s als racisme en het koloniale verleden van Nederland.

“Ik probeer mezelf en mijn werk niet al te serieus te nemen”, zegt hij in Advalvas. “Ik merk dat het daardoor moeilijk voor me is mijn werk uit te leggen. It sort of happens. Waar het vooral om gaat, als ik bezig ben, is dat ik het mooi vind. Ik probeer mensen wel iets te geven waar ze eventueel over na zouden kunnen denken.”

Lees de rest van het interview in de nieuwe Advalvas.

 

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.