Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
18 juli 2024

Campus
& Cultuur

PVV-Kamerlid voelt zich geprovoceerd en boycot VU

PVV-Kamerlid Harm Beertema gaat morgen niet mee met een werkbezoek van de vaste Kamercommissie voor onderwijs aan de VU. Hij noemt de VU de meest geïslamiseerde universiteit van Nederland.

Op het YouTube-kanaal ZoominTV Nederland maakt hij bezwaar tegen een geplande toespraak van de chief diversity officer Karen van Oudenhoven. Beertema weet nu al dat het ‘prietpraat’ zal zijn, beschouwt dat als een provocatie en wil dat niet aanhoren. Volgens hem is de “ooit zo mooie” Vrije Universiteit helemaal op de verkeerde weg met diversiteit en een islamitische studentenvereniging en alles.

Later op deze website meer.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.