Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
19 mei 2024

Campus
& Cultuur

Overstappen op het Engels maakt de VU nog niet internationaal

Een van de grote wensen van het college van bestuur is dat de voertaal op de universiteit binnen enkele jaren het Engels zal worden. Dit ter bevordering van de internationalisering van de VU. Daar zet de universitaire studentenraad (usr) vraagtekens bij. Want nog los van de praktische bezwaren, wat heeft zo’n internationale student eraan als studenten en docenten ná de colleges toch gewoon weer Nederlands met elkaar spreken? Zorg dan liever voor goede buddyprogramma’s, om maar iets te noemen. Aldus Jitske Huitema van de usr in haar eerste blog op deze site. Vanaf nu kan iedereen tweewekelijks meelezen waarover de studentenraad zich drukmaakt.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.