Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
24 juni 2024

Campus
& Cultuur

OV staakt op 28 mei, maar aan de VU gaat alles gewoon door

Op 28 mei staakt het ov-personeel in grote delen van Nederland. De Universiteit van Amsterdam heeft alle tentamens afgelast en de aanwezigheidsplicht opgeheven. Andere universiteiten en hogescholen zullen vermoedelijk volgen.

De vakbonden voeren actie voor een beter pensioen. Begin deze maand werd al bekend dat er gestaakt zou worden bij de NS en het stadsvervoer in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. Later sloot ook het streekvervoer zich aan. Alleen in Utrecht, op de Veluwe, in de Achterhoek en Rivierenland zou het ov wel rijden, maar zeker is dat niet.

De UvA verwacht dat veel studenten op 28 mei niet aanwezig kunnen zijn en heeft in overleg met de medezeggenschap besloten om alle geplande tentamens af te gelasten. De naar schatting 8.000 studenten kunnen de tentamens “zo snel mogelijk” inhalen.

Verder vervalt de aanwezigheidsplicht bij werk- en hoorcolleges. Uitzondering zijn de faculteit voor tandheelkunde (ACTA) en het Amsterdam University College die de UvA samen met de Vrije Universiteit aanbieden en die op dit punt het beleid van de VU volgen. Daar gaan de tentamens en colleges vooralsnog gewoon door.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.