Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
28 mei 2024

Campus
& Cultuur

OR-secretaris gekozen als vicevoorzitter FNV

Update: Nadat Kitty Jong op 11 mei in het dagelijks bestuur van de vakbond FNV gekozen werd, is ze afgelopen maandag aangesteld als vicevoorzitter. Ze heeft inmiddels haar werk als secretaris van de ondernemingsraad op de VU neergelegd.

Jong is ruim 11 jaar de ambtelijk secretaris van de or geweest. Ze ondersteunde en adviseerde de centrale medezeggenschap op de VU. Drie jaar geleden werd Jong ook gemeenteraadslid voor de PdvA in haar woonplaats Weesp.

Aderlating

In haar nieuwe functie bij de FNV, de grootste vakbond van Nederland, zal ze zich samen met vijf andere bestuursleden inzetten voor de belangen van werknemers. OR-lid Josephien Sierag noemt Jongs vertrek van de VU op Twitter een ‘aderlating’.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.