Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
15 mei 2024

Campus
& Cultuur

OR niet naar rechter om studentgerichte ondersteuning

De ondernemingsraad stapt niet naar de Ondernemingskamer om het besluit over de reorganisatie bij het domein Studentgerichte Ondersteuning aan te vechten. Volgens de advocaat zijn er juridisch gesproken nauwelijks mogelijkheden om het besluit van het bestuur aan te vechten. Dat heeft de or vanmiddag besloten.

ICT-zorgen

Dat wil niet zeggen dat de or de bezwaren tegen het reorganisatieplan laat varen. De raad maakt zich nog steeds grote zorgen of de ICT-systemen die nog ingevoerd moeten worden, op tijd klaar zijn en naar behoren zullen werken. Ze raadt het bestuur dringend aan daar alert op te blijven en waar nodig mensen langer in dienst te houden tot alles naar behoren werkt.

Ook vindt de raad sommige bezuinigingen onverantwoord, zoals bij de ondersteuning van studenten met een beperking. En de raad vreest dat te makkelijk taken op het gebied van begeleiding van studenten overgeheveld worden naar docenten.

Niet langer onzeker

De or betreurt het ten zeerste dat het bestuur weinig inhoudelijk op de bedenkingen van de raad heeft gereageerd. De or wil de implementatie van de reorganisatie op de voet gaan volgen om waar nodig tijdig aan de bel te kunnen trekken als zaken mis dreigen te lopen.

Bij de overweging om niet naar de Ondernemingskamer te stappen speelt ook mee dat veel betrokken medewerkers die boventallig dreigen te worden per 1 januari 2016, niet langer in onzekerheid over hun toekomst willen verkeren.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.