Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
19 april 2024

Campus
& Cultuur

OR-medewerker wordt raadslid

Ondernemingsraadsmedewerker Kitty Jong wordt raadslid voor de PvdA in Weesp. Ze stond op de derde plaats van de kieslijst en de PvdA haalde twee zetels na de afgelopen gemeenteraadsverkiezingen, maar omdat haar partij deel uitmaakt van de nieuw gevormde coalitie van PvdA, Groen Links en de Weesper Stadspartij, levert ze ook een wethouder. Daardoor wordt Jong raadslid.

Advalvas interviewde Jong aan de vooravond van de verkiezingen. Toen zei ze dat ze het ‘ouderwetse, sociale gezicht van de PvdA wil laten zien’.

Wezenlijke invloed

‘Misschien lukt het om de raadsvergaderingen boven het niveau van de stoeptegels te tillen’, zei ze ook. ‘Vanuit mijn ervaring bij de ondernemingsraad – en er zijn absoluut parallellen met de gemeenteraad – weet ik dat je van binnenuit wezenlijke invloed kunt uitoefenen.’

Over geen van de andere door Advalvas geïnterviewde kandidaat-raadsleden (allen Amsterdammers) valt te zeggen hoe het is afgelopen, aangezien in Amsterdam nog niet eens de stip van een nieuwe coalitie aan de horizon gloort.

 

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.