Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
18 april 2024

Campus
& Cultuur

Ontploffing Usr door botsende karakters

Het opstappen van het dagelijks bestuur van de universitaire studentenraad (usr) vorige week heeft volgens bronnen buiten de Usr te maken met een vertrouwensbreuk tussen het bestuur en de rest van de raad.

Niet politiek

De onverenigbare meningsverschillen binnen de Usr hebben geen politieke achtergrond. Dat bestuursleden Ilyes Machkor, Renske van den Hurk en Sietske Beemster opstapten in de week dat het leenstelsel ingevoerd werd, is toeval.

Te weinig steun

Het dagelijks bestuur zou vinden dat de rest van de raad niet voldoende werk verricht en het bestuur te weinig zou steunen bij beslissingen. Andersom zou de rest van de raad vinden dat de bestuursleden te veel naar zich toe trekken.

Geen verklaring

Dat er ruzie in de tent is, is wel duidelijk. De voormalige raadsleden zouden afgelopen donderdag een gezamenlijke verklaring naar buiten brengen. Na vijf dagen steggelen is dat nog steeds niet gelukt. Ook zijn de leden tot nog toe niet bereikbaar voor verder commentaar.

Opvolgers

Wie het gat in de raad gaat opvullen is nog niet bekend. Volgens het kiesreglement voor studentenraden is aan de eerstvolgenden op de kandidatenlijsten gevraagd die vacatures te vervullen. Ze hebben een maand de tijd om daarop in te gaan.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.