Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
23 mei 2024

Campus
& Cultuur

Ondernemingsraad zet gang naar de rechter door

De ondernemingsraad heeft vanmiddag besloten de gang naar de Ondernemingskamer door te zetten. Inzet is de reorganisatie bij de faculteit Aard- en Levenwetenschappen.

In een besloten vergadering besliste de raad dat het informele overleg met het bestuur te weinig heeft opgeleverd om van een rechtsgang af te zien. De zaak dient 13 november bij de Ondernemingskamer in Amsterdam.

Imagoschade voorkomen

In de nieuwe Advalvas erkent voormalig ondernemingsraadsvoorzitter Ottho Heldring dat er informele gesprekken lopen om de rechtszaak te voorkomen. Dat wil het bestuur graag om imagoschade voor de universiteit te voorkomen. Maar tot nu toe zijn die gesprekken dus zonder resultaat gebleven.

“Wie weet hoe het loopt. Nog bij het begin van de zitting kunnen beide partijen zeggen dat ze het eens zijn geworden en de procedure intrekken”, zegt Ottho Heldring, die net deze week afscheid neemt als voorzitter van de ondernemingsraad.

Nog steeds gesprekken

Heldring bevestigt dat er nog steeds gesprekken lopen tussen de ondernemingsraad en het bestuur. “Officieel is er door het college van bestuur een besluit genomen om de faculteit te reorganiseren. En die reorganisatie is feitelijk in gang gezet. Juridisch kan dat. Het bestuur hoeft niet te wachten op een uitspraak van de Ondernemingskamer.”

“Over wat er nu feitelijk gebeurt en water te doen staat in de nabije toekomst, praten we met het bestuur, samen met enkele leden van de onderdeelcommissie van de faculteit. Maar we hebben nog geen overeenstemming bereikt en ik weet niet of dat nog gaat gebeuren voor de zitting van de Ondernemingskamer op 13 november.”

Binnenkort meer op deze site over de ontwikkelingen bij FALW.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.