Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
18 april 2024

Campus
& Cultuur

Once in a lifetime: abseilen van de VU

Er hangen mensen aan de medische faculteit. De abseilende studenten zijn van de medische faculteitsvereniging MFVU. Ze vieren hun 65-jarig bestaan.

“We wilden vooral epic dingen organiseren en abseilen leek ons wel wat”, zegt Koen Vasse, de voorzitter van de lustrumcommissie. Voor het abseilen hebben zich zo’n 120 mensen opgegeven. Het kost een paar uur voor iedereen naar beneden is gezeild.

Vasse was de eerste die ging. “Het is heel gaaf. Even is het eng, als je boven op de rand van het gebouw staat en er overheen moet. Maar dan hang je en ga je.”

Duurt lang

Eerstejaars geneeskunde Beau Anker (abseiler rechts) vond het ook heel leuk. “Het is hoger dan je denkt en het duurt langer”, zegt ze als ze weer met beide benen op de grond staat. “In het midden lijkt het of je niet meer bij de muur komt met je benen, dan hang je daar. Dat is wel even spannend. Maar ik heb geen moment getwijfeld of ik het wel zou doen. Het is toch once in a lifetime dat je van de medische faculteit kan abseilen. Dat moet je doen!”

Geen VUmc

Volgens Vasse was het geen enkel probleem om te organiseren. “We wilden het eerst van het VUmc af doen. Maar na drie maanden hoorden we nog eens dat het niet kon. De mensen van de VU reageerden direct heel enthousiast.”

MFVU organiseert morgen een workshop bloedprikken, om ook nog wat inhoudelijks te hebben tijdens de lustrumweek. En volgende week gaan ze onder andere lasergamen in een tent op het campusplein. Dat zal ook wel opvallen.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.