Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
19 juli 2024

Campus
& Cultuur

Omstreden Studenten voor Rechtvaardigheid in Palestina organiseren lezing

De Studenten voor Rechtvaardigheid in Palestina organiseren een lezing in de VU met maar één spreker: Midden-Oosten deskundige voor de Middle East Research Associates (MERA) Robert Soeterik. Niemand komt hem tegenspreken.

Bijna drie weken geleden werd een bijeenkomst van de SRP over een Israëlboycot door de VU verboden, onder meer omdat er geen sprekers op het programma stonden die tégen zo’n boycot waren. Drie jaar geleden ging een bijeenkomst van studentenvereniging ISA niet door omdat daar niemand op het programma stond om de omstreden Britse geestelijke  Haitham al-Haddad van repliek te voorzien.

Verwoesting van Palestina

Soeterik, hartstochtelijk bepleiter van de Palestijnse zaak, schreef er drie boeken over: 50 Jaar Israël – Vergeten Aspecten, Pijnlijke Feiten (1998); De Verwoesting van Palestina (2008) en De Palestijnse Gebieden (2010).

De Verwoesting van Palestina is voor en na de lezing te koop. Het is een bundel essays onder redactie van Soeterik met als centrale boodschap dat ‘de uitzichtloze situatie in het Midden-Oosten veroorzaakt wordt door de stelselmatige kolonisatie van Palestina door de zionistische joden’.

SRP steunen

Wie het boek koopt ‘steunt de SRP om lezingen en debatten te organiseren in de toekomst.’

Om 19.00 uur in zaal 02A33 van het hoofdgebouw.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.