Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
25 mei 2024

Campus
& Cultuur

Vlam in de pan oorzaak dood student

De brand in Leeuwarden die een student het leven kostte, werd veroorzaakt door een frituurpan op het fornuis die vlam vatte. Dat heeft de politie gisteren bekendgemaakt.

De omgekomen 22-jarige Youri Wijngaarden was student van de hotelschool van Stenden Hogeschool en lid van studentenvereniging Sempiternus in Leeuwarden.

In een persconferentie laat de burgemeester van Leeuwarden weten dat de woning voldeed aan alle brandveiligheidseisen, maar “tegen een pannetje met olie is niet veel opgewassen”.

Vlag halfstok

De snel uitslaande brand werd zondag om half vier gemeld. De brandweer was volgens de burgemeester binnen zeven minuten ter plaatse. De student werd naar het ziekenhuis gebracht en overleed daar aan zijn verwondingen.

Bij Stenden hangt de vlag halfstok. Studenten en medewerkers reageren geschokt op het nieuws. Er is een condoléanceregister neergelegd waarin ze hun medeleven kunnen betuigen.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.