Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
18 april 2024

Campus
& Cultuur

Nog zeven mensen in transitieorganisatie

De transitieorganisatie blijft nog even bestaan, heeft de VU besloten, want er zitten nog een paar mensen in. De TO zou eigenlijk vanaf 1 januari worden opgeheven, omdat de volledige reorganisatie bedrijfsvoering inmiddels ruim twee jaar achter de rug is.

“In de TO zitten nog zeven mensen”, zegt Cees van Veenendaal, hoofd Service Center bij HRM. “Een aantal daarvan is langdurig ziek en een aantal is tijdelijk herplaatst binnen de VU en komt daarna weer terug in de TO.”

De TO in cijfers

Bij de reorganisatie bedrijfsvoering kwamen 172 VU-medewerkers in de TO terecht. Voor 139 van hen werd een definitieve oplossing gevonden: 41 belandden op een andere plek binnen de VU, en 98 vonden een nieuwe baan elders of vertrokken met een regeling uit het Sociaal Plan, bijvoorbeeld vervroegd pensioen. In totaal 26 medewerkers werden overgeplaatst naar POSG. Momenteel zitten nog 7 mensen in de TO. De meeste ontslagbedreigden werkten bij de UB VU (40), gevolgd door Communicatie & Marketing  (29) en de Facilitaire Campus Organisatie (24).

De TO was gevormd om ontslagbedreigden in de reorganisatie van de ondersteunende diensten en later ook die van de faculteit Aard- en Levenswetenschappen te helpen ander werk te vinden of een andere oplossing te zoeken. Elke medewerker die na de reorganisatiedatum geen plek meer had, werd overgeplaatst naar de TO.

Goede werkgever

Bij een interne vacature bekeek de TO of er ontslagbedreigden waren die de functie konden vervullen en medewerkers konden ook bijvoorbeeld een loopbaantraject volgen en advies krijgen over solliciteren en CV’s. Wie na de maximale duur van dertien maanden nog in de TO zat, werd ontslagen door de VU en met behoud van salaris en pensioenrechten overgeplaatst naar een externe organisatie, POSG.

Eigenlijk zou de TO opgeheven worden vanaf 2018, maar de dienst HRM vond dat dat nog niet kon en kaartte het aan bij het VU-bestuur. “Een goede werkgever blijft die zeven mensen toch echt begeleiden”, aldus Van Veenendaal. “Met sommigen zijn we al heel ver, maar het is nog niet afgerond. Gelukkig kon de projectleider Marjon Ham, die de mensen kent, langer blijven.”

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.