Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
20 mei 2024

Campus
& Cultuur

Nieuwe rector is een bèta

Vinod Subramaniam (1967, India) wordt de nieuwe rector van de VU. Hij is op dit moment directeur van het FOM-instituut AMOLF in Amsterdam en hoogleraar bij de Universiteit Twente, waar hij onderzoek deed naar Parkinson. Per 1 september volgt hij Frank van der Duyn Schouten op. Wim Kuijken, voorzitter van de Raad van Toezicht, noemt Subramaniam ‘een toegankelijke en verbindende rector’.  Subramaniam brengt volgens Kuijken een internationale ervaring en perspectief mee.

Subramaniam studeerde elektrotechniek aan Cornell University en promoveerde in 1996 aan de University of Michigan in de Verenigde Staten in de technische natuurkunde, op de toepassing van laserspectroscopie voor eiwitonderzoek. Hij was daarna onder meer verbonden aan het Max Planck Institute for Biophysical Chemistry in Göttingen, Duitsland. In 2004 werd hij hoogleraar aan de Universiteit Twente.

Subramaniam is sinds 2011 senior fellow en gasthoogleraar aan de Zukunftskolleg van de universiteit van Konstanz in Duitsland. Ook was hij wetenschappelijke directeur van MIRA, het instituut voor biomedische technologie en technische geneeskunde van de Universiteit Twente.

“Ik ervaar de VU als een bijzondere universiteit, onder meer vanwege de grote diversiteit in de studentenpopulatie, waardoor de VU haar maatschappelijke taak als universiteit zeer goed kan vervullen”, zegt Subramaniam.

De benoeming van de nieuwe rector magnificus is in nauwe samenspraak met hoogleraren, medewerkers, studenten en de medezeggenschap tot stand gekomen.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.