Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
26 mei 2024

Campus
& Cultuur

Nieuw onderzoeksinstituut gaat welvaartsziektes aanpakken

VU, VUmc en het Academisch Medisch Centrum gaan gedrieën welvaartsziekten bestrijden vanuit een nieuw onderzoeksinstituut: het Sarphati Institute. Overheid, wetenschap en bedrijfsleven werken binnen dit instituut gezamenlijk aan onderzoek op het terrein van de volksgezondheid.

Bestrijding op lange termijn

Het college van Burgemeester & Wethouders van Amsterdam heeft acht miljoen euro beschikbaar gesteld voor het instituut. Dat richt zich in eerste instantie op het bevorderen van een gezonde levensstijl en het voorkomen van overgewicht bij de Amsterdamse jeugd.

‘Daarmee wordt de basis gelegd voor het bestrijden van welvaartsziekten op de lange termijn’, aldus wethouder Eric van der Burg (Zorg).

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.