Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
24 juni 2024

Campus
& Cultuur

Negentig procent VU-studenten is gevaccineerd

Ruim negentig procent van de VU-studenten zegt volledig te zijn gevaccineerd. Dat blijkt uit een enquête die de VU eind september onder haar studenten heeft uitgevoerd.

In totaal hebben 5947 studenten een vragenlijst over vaccinatie -en testbereidheid ingevuld, meldt de VU. Iets minder dan vier procent geeft aan niet geprikt te willen worden en twee procent twijfelt nog.

Verschillende universiteiten hebben onlangs onderzoek gedaan naar de vaccinatiegraad onder studenten. De uitkomsten zijn allemaal vergelijkbaar.

Het college van bestuur is uiteraard blij met het resultaat van de enquête. “Deze hoge vaccinatiegraad geeft ons comfort”, laat voorzitter Mirjam van Praag weten.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.