Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
22 juli 2024

Campus
& Cultuur

Mooi nieuw kunsthek moet hortus smoel geven

De VU-hortus, niet kapot te krijgen, heeft een nieuw hek. Het is ontworpen door kunstenaar Ruud Jan Kokke en werd net onder grote belangstelling officieel geopend.

“Het hek moet de hortus meer smoel geven”, zegt Johan Sturm, voorzitter van de Vrienden van de VU-Hortus. “Mede dankzij het stadsdeel Zuid is er toch weer een doorstart gemaakt en de VU investeert er ook weer in. Maar de hortus is wat onopvallend weggestopt. Het hek dat er eerst was, zag er niet uit en zo oogt het allemaal wat aantrekkelijker.”

De vormgeving van het hek is abstract, maar er zijn toch duidelijk plantmotieven te herkennen. Wat Sturm aanzag voor vogels, zijn in werkelijkheid cactussen, legde Kokke uit.

De paraplu’s zijn voor de sier, om de opening een kleurrijk, feestelijk tintje te geven.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.