Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
22 mei 2024

Campus
& Cultuur

Mohammed Benzakour op driedaags symposium over religie

Jezus-glossy’s, Mohammed-glossy’s, boeddha in het tuincentrum, ruzie over Jezus tussen Trouw en wetenschappers en dan nog al het gedoe over ‘die andere religie’. Religie is hot. Religie doet er toe.

Dat weten we aan de VU natuurlijk het best van allemaal. Daarom is er op 2,3 en 4 maart een driedaags symposium over. Met een keur van sprekers waaronder schrijver Mohammed Benzakour en journalist Kustaw Bessems.

Religieus extremisme

“Of je het leuk vindt of niet, religie speelt op wereldniveau een belangrijke rol en is ook in het geseculariseerde Nederland niet verdwenen”, wrijft organisator  Manuela Kalsky, bijzonder hoogleraar Theologie en Samenleving, het er nog even lekker in.

“Europa wordt in levensbeschouwelijk opzicht diverser. Hoe gaan we om met nieuwe spirituelen? Wat is ons antwoord op religieus extremisme?”

Nijpende vragen

“Dit symposium biedt ruimte voor ontmoeting en gesprek over nijpende actuele vragen op levensbeschouwelijk terrein in onze samenleving”, aldus Kalsky.

Het symposium vindt plaats in het hoofdgebouw van de VU, in onder andere het Auditorium en diverse zalen van de PThU. Uitgebreide informatie alsmede de mogelijkheid u aan te melden vindt u op deze site.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.