Onafhankelijke journalistiek over de Vrije Universiteit Amsterdam | Sinds 1953
25 mei 2024

Campus
& Cultuur

Minuut stilte voor de slachtoffers in Parijs, bijeenkomst in centrale hal

Ook aan de VU wordt vandaag om twaalf uur een minuut stilte gehouden voor de slachtoffers van de aanslagen in Parijs, Beiroet, in Bagdad en op andere plekken in de wereld de afgelopen week.

‘Juist nu is het belangrijk gezamenlijk uiting te geven aan ons gevoel van onbegrip en verdriet. Juist nu is het belangrijk onze gemeenschappelijke waarden te koesteren’, aldus het college van bestuur in een bericht op de VU-site.  ‘De Vrije Universiteit Amsterdam wil een open gemeenschap zijn waarin iedereen wordt gerespecteerd en zich veilig kan voelen. Dat is een gezamenlijke verantwoordelijkheid van ons allen.’

Studenten en medewerkers van de VU houden van 11:45 tot 12:15 een bijeenkomst met muziek, voordrachten en gebeden in de centrale hal van het VU-hoofdgebouw. Er is ruimte om een kaarsje te branden en om een gesprek aan te gaan.

Reageren?

Houd je bij het onderwerp, en toon respect: commerciële uitingen, smaad, schelden en discrimineren zijn niet toegestaan. Reacties met url’s erin worden vaak aangezien voor spam en dan verwijderd. De redactie gaat niet in discussie over verwijderde reacties.

Velden met een * zijn verplicht
** je e-mailadres wordt niet gepubliceerd en delen we niet met derden. We gebruiken het alleen als we contact met je zouden willen opnemen over je reactie. Zie ook ons privacybeleid.